Un curs atípic però enriquidor

El curs 2020 – 2021 la Coral Xalesta amb l’organista Jonatan Carbó ha portat per primera vegada a l’Hospitalet la Missa en ReM d’Antonín Dvořák i La Salve Regina d’Arvo Pärt.

Fem Festa ha estat el darrer concert d’aquest curs 2020-2021. Una festa viscuda amb el goig d’haver superat un curs en que, per fi, va ser possible celebrar, en primer lloc, un petit concert de Nadal amb les Corals Els Matiners i el Cor de Nit. Ja a la primavera ha estat possible celebrar tres concerts per a cor i orgue de la Missa en ReM  d’Antonín Dvořák i La Salve Regina d’Arvo Pärt, amb l’organista Jonatan Carbó.

El primer concert se celebrà a la Parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida a l’Hospitalet, que acull la coral tot l’any fent compatible la seva tasca social i comunitària amb l’acolliment i el foment de la cultura i, en especial, la música a la ciutat. Volem agrair de nou el suport que ofereix a la Coral Xalesta, especialment, en aquest curs difícil per a tothom.

 

En els concerts posteriors hem pogut conèixer i gaudir de dos instruments ben diferents de la ciutat de Barcelona: En primer lloc, el jove orgue de la parròquia de Sant Vicens de Sarrià construït per l’orguener Albert Blancafort,  estrenat l’any 2019. El segon instrument dels orgueners Gaietà Estadella i Pau Xuclà, que va ser restaurat i traslladat de la seva ubicació inicial a la capella de l’Escola Pia de Sarrià  per David Iglesias l’any 2019, a la parròquia de la Mare de Deu de Núria. Ha estat un regal.

El curs es va iniciar amb canvis significatius en la dinàmica de la Coral Xalesta: avançament de l’horari d’assaig a causa del toc de queda, la separació entre cantaires en els assajos per prevenir contagis, cantar amb mascareta . . . Tot plegat un repte pel treball conjunt en quan a la interpretació però, a la vegada, un treball individual en l’aprenentatge i la tècnica per a cada membre del cor.

Al setembre encararem nous reptes: nous concerts amb la Missa de Dvořák al llarg de la tardor i treball de nou repertori per seguir xalant.

Així doncs: Ens trobem aviat i sempre que sigui possible.

Bon estiu !

Uncategorized