Direcció

Director: Pol Pastor Sabaté

Director, pianista i professor, va néixer l’any 1987 a Santa Coloma de Queralt. S’ha format a l’ESMUC en la vessant de la direcció (coral i orquestra) amb directors com en Johan Duijck, en Jordi Mora o en Lluís Vila i mestres com en Luca Chiantore, en Joan Grimalt o en Jordi Masó.

Recentment ha estudiat direcció d’orquestra i d’òpera al Vienna Conservatory de Viena on ha descobert una manera molt diferent de veure i pensar la musica i la cultura amb el mestre de l’opera de Vienna, en Maximilian Čenčič. Maximilian Čenčič. Ha dirigit l’orquestra del Prayner Konservatorium, la Vienna Konservatorium Symphonic Orquestra i especialitzats en repertori simfònic i operístic. Ha actuat a prestigioses sales de concerts vieneses com la Goldener Saal de la Musikverein.

Ha estudiat piano com a instrument principal i també ha estudiat orgue, trompeta, percussió i violí, així com Història de l’Art.

Ha dirigit i acompanyat diferents corals d’Igualada, Barcelona, Terrassa, Sabadell o Sant Cugat. També ha exercit com ha docent de piano, teoria i cant coral a diverses escoles de Catalunya.

Actualment dirigeix la Banda Simfònica de Terrassa, la Orquestra Simfònica de l’Orfeó Lleidatà, la Coral Xalesta de l’Hospitalet i el Cor Oh! de Santa Coloma de Queralt i és el responsable i director de l’escola coral de l’Orfeó Lleidatà.


Director fundador: Joaquim Miranda

Joaquim Miranda i Pérez - Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En Quim va néixer fa uns quants anys. De fet, mai no ens ho ha volgut dir, però el que sí sabem és que Joaquim Miranda inicià la seva formació musical a l’Escolania de Montserrat sota el mestratge del Pare Ireneu Segarra, amb estudis de cant, violí, piano i orgue.
 
Seguí la seva formació musical al Conservatori Superior de Música de Barcelona, on assolí el grau superior de piano, i estudià, entre d’altres matèries, quatre cursos de clavicèmbal. Ben aviat inicià la seva tasca de difusió i interpretació  musical creant el conjunt Art-So de música barroca.
 
En el camp coral ha format part del Cor Madrigal i de la Coral d’Antics Escolans de Montserrat. L’any 1973 acceptà la proposta de dirigir una nova coral a l’Hospitalet de Llobregat: la Coral Xalesta, que segueix dirigint. L’any 1987 creà la Coral Mareny de Vilassar de Dalt, de la que actualment també és director, i des de 1993 dirigeix el Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 
En el camp de la pedagogia musical ha estat professor a diverses escoles de música i conservatoris, on ha aplicat el Mètode Ireneu Segarra. Ha dirigit les escoles de música de Rubí i Matadepera, així com també l’escola de l’Orfeó Català. Actualment és professor titular de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha impartit cursos i ha col·laborat amb diversos cors participant del moviment coral infantil i juvenil. Ha dirigit importants obres del repertori simfònic coral i ha col·laborat amb directors com Simon Johnson, Salvador Mas, Edmon Colomer, Carles Coll, Lluís Vila i Carles Santos, entre d’altres.


Joaquim Miranda va ser el fundador de la Xalesta l’any 1973. Després de 44 anys de direcció, l’any 2016 va decidir passar el relleu a una nova persona que entrés a formar part de la família xalestina. Qui va ocupar aquest nou càrrec va ser Pol Pastor, ell n’és el director des d’aquell mateix any. Actualment tots dos estan treballant plegats en la preparació dels concerts del 50è aniversari de la coral.