L’ànima de Claudio Monteverdi a l’Hospitalet Centre

La Coral Xalesta i l’orquestra Laud’Ars clouen la col·laboració amb un darrer concert a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida de l’Hospitalet Centre. 

Hem passat l’estiu amb el record, encara vibrant, de la música de Claudio Monteverdi que vàrem interpretar aquest juliol en dos concerts, en col·laboració amb l’orquestra Laud’Ars.

Per iniciar el curs en tindrem una darrera representació el proper 30 de setembre, aquesta vegada a la parròquia de Santa Eulàlia de Mèrida.

És l’ànima del mateix Montevedi qui ens narra els esdeveniments principals de la seva vida: aquells dels quals està més satisfet i aquells més desfavorables; aquells de què n’està orgullós i aquells que li van ser més criticats.

Tot seguit, ja a la tardor, un nou salt en el tipus de música ens portarà a preparar, conjuntament amb els joves de Cor de Nit, un concert de Nadal amb fragments de musicals. Tot un canvi!

En un altre ordre de coses: devia ser aquesta època de l’any que a algú li ballava pel cap la idea de crear una nova coral a l’Hospitalet Centre… parlem d’uns cinquanta anys endarrere! I aquesta idea es va materialitzar l’any 1973 en el naixement de la Xalesta

Des de fa uns mesos anem configurant la celebració d’aquest aniversari, de cara a l’any 2023. Com no pot ser d’altra manera, volem que la celebració reuneixi els trets més rellevants que ens han acompanyat al llarg d’aquests anys: música, amistat, ciutat, país, trobada, pau, solidaritat… Musicalment recuperarem repertori i farem un gran concert final. Hi haurà trobada xalestina i concerts populars.

Si t’agrada cantar: ara que estem preparant tots aquests concerts, és el moment oportú per unir-te a la coral Xalesta.

Uncategorized