D’ara i d’aquí

D’ara i d’aquí

Concert-recital

Coral Xalesta

Durant el mes de juny, la Xalesta oferirà dos concerts a l’Hospitalet, amb el títol D’ara i d’aquí, en els quals interpretarà el repertori de música catalana actual que ha estat preparant darrerament.

Els concerts seran el dia 1 de juny al Centre Cultural La Bòbila (19h) i el 15 de juny a l’Auditori Barradas (18h).

Amb aquest nou repertori, la coral Xalesta torna a explorar el maridatge entre música i poesia… si és que hi ha límits entre una cosa i l’altra. Es tracta d’un format mixt, que combina la interpretació musical i el recital poètic, al llarg del qual retrobarem peces tradicionals i poemes musicats, tots ells harmonitzades per músics actuals, la major part dels quals en plena consolidació de la seva carrera artística.

La primera part, El Mirador, és una composició per a cor i piano de Josep Vila i Casañas, fruit d’un encàrrec del Moviment Coral Català, per ser estrenada al festival Europa Cantat Barcelona de l’any 2003. Es defineix com una fantasia coral-orquestral basada en melodies populars i tradicionals dels Països Catalans. Un total de trenta-dues cançons, la major part de les quals molt conegudes, participen en aquest recorregut musical.

La segona part és un recull de cançons i poemes; alguns, per bé que coneguts, els redescobrirem amb les sonoritats noves i, en molts moments, sorprenents, que aporta cada harmonització.

Amb aquestes cançons retrobarem grans autors del segle XX, com Frederic Mompou (Damunt de tu, només les flors), Lluís Llach (Cançó a Mahalta), Ovidi Montllor (La cançó del Cansat) i Guillem d’Efak (Plou i fa sol) i coneixerem harmonitzacions noves (Al principi era el vent, de Josep Ollé i Sabaté), alguna de les quals, amb un toc tendre i humorístic (El comiat del raïm, d’Anna Campmany Duch, autora de la lletra i la música).

Tota cançó és un poema i, en aquest cas, moltes són de grans poetes de casa nostra. A través de les peces sentirem l’Enric Casassas, en Màrius Torres i en Josep Janés, a més dels cantautors i la compositora que ja hem esmentat.

Us convidem a gaudir d’aquesta proposta poètico-musical i deixar-vos endur pel poder d’evocació que té la combinació de so i paraula.

Direcció: Pol Pastor

Piano: Neus Sánchez

Narració: Miquel Llobera

Podeu comprar les entrades per al concert del dia 1 el mateix dia del concert al Centre Cultural La Bòbila i, per al concert del dia 15, a la pàgina web de l’Auditori Barradas.

Adreces d’interès:

Centre Cultural La Bòbila: Plaça de la Bòbila, 1, 08906 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Auditori Barradas: Rambla Just Oliveras, 56, 08901 L’Hospitalet de Llobregat, Barcelona

Uncategorized